NEDLASTNINGSFILER:

 
 

Frejka abduktionsskinne modvirker HD hos nyfødte

 
Frejkas pude er et hjælpemiddel som bruges på børn der har medfødt hofteledsdysplasi (HD). Frejkapuden bæres som en buks med bælte og seler, og den sørger for at benene holdes i en stilling hvor de vendes udover slik at lårbenets kuglehoveder presses ind i sine respektive udhulninger i bækkenet. Behandlingen tar normalt 2 - 3 måneder og i løbet af denne tiden har bækkenbenet vokset slik at hofteledkuglerne nu ligger sikkert på plads i sine udhulninger. Benene kan dermed svinges på normalt vis uden at det skaber problemer for babyen. Se klinisk studie i højre felt (engelsk)
 
Frejka puden finnes i størrelserne 16 cm, 18 cm, 20 cm, 22 cm og 24 cm.
Måltagning er enkelt: se skitse -->
 
 
Frejka puden er enkel at bruge: Den tas på som en buks, eller shorts, og selerne er forsynet med velcrolås slik at de kan justeres individuelt. Stramningen rundt livet ordnes også ved hjælp af velcrolås sammen med den behagelige elastikken.
 
Det er vigtig at puden sidder fast på barnet!
 
Selve den aktive puden er kun 10 mm tyk, og man kan ha det vanlige tøjet udenpå, og Frejka puden vil knapt være synlig.
 
Renhold: puden tages ud, og resten kan vaskes ved 60 C. Alle velcrolåserne er ordnet sådan at de kan “aflåses” ved vask, og dermed ikke fester sig til andet tøj. Pudebetrækket er bomuld / polyester og er skånsomt mod huden. Selve puden bør vaskes for hånd da den indeholder lukkede celler som vil sprække i vaskemaskinen. Puden trekker ikke vand, og kan tørres / vaskes med en klud eller skyldes under vandhanen (ikke sprit).
 
FØLG ALTID LEGENS ANVISNINGER

FORSKNING 

nogle resultater fra forskning på hvordan Frejkaputen fungerer (engelsk)

 
 
Sitz ApS | CVR: 33777477 | Kildegade 26, 8700 Horsens - Denmark | Tlf.: +45 2917 9927